Vijesti - Snimljena redovnička himna i video-spot „Hvala redovnika“ u izvedbi Redovničkog band aida

 
Snimljena redovnička himna i video-spot „Hvala redovnika“ u izvedbi Redovničkog band aida Autor: Tanja Baran
Objavljeno: 09. 11. 2014 - 8:02

Snimanjem solističkih dionica u studiju „Toneter“ te zborskih dionica u zagrebačkim crkvama sv. Vinka Paulskoga i bl. Augustina Kažotića u subotu 8. studenoga 2014. završeno je snimanje redovničke himne „Hvala redovnika“ u izvedbi Redovničkoga band aida. Pjesmu je otpjevalo petnaestak solista te više od sto zboraša redovnica i redovnika iz različitih redovničkih zajednica iz cijele Hrvatske. Soliste je na dvije audicije odabrao stručni ocjenjivački sud sastavljen od poznatih glazbenika, stvaratelja popularne duhovne glazbe: Željka Marinović, Vinko Karmelić i Toni Eterović.

Tekst himne napisao je Tomislav Baran, a glazbu i aranžman Toni Eterović. Snimanje pjesme prati i snimanje video spota kojem je autor Matko Petrić. 

Multimedijalni CD/DVD s pjesmom, video-spotom, popratnim audio i video reportažama o nastanku i snimanju projekta, foto-galerijama i notama izdat će Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica u suradnji s Laudatom. 

Promocija će biti održana u sklopu svečane akademije uoči otvorenja Godine posvećenog života u srijedu 26. studenoga 2014. u dvorani „Vijenac“ na Kaptolu u 19.00 sati.

Galerija slika:

Povratak na sve vijesti