Vijesti - Susret animatora za pastoral duhovnih zvanja

 
Susret animatora za pastoral duhovnih zvanja Autor: s. Ana Begić, op
Objavljeno: 27. 01. 2015 - 9:18

Danas, 27. siječnja, u poslijepodnevnim satima u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije okupili su se nadbiskupijski i biskupijski odgojitelji, rektori bogoslovija te animatori za pastoral duhovnih zvanja redovničkih zajednica iz cijele Hrvatske na redoviti godišnji susret sa splitsko-makarskim nadbiskupom i predsjednikom vijeća HBK-a za sjemeništa i duhovna zvanja mons. Marinom Barišićem.

Nakon uvodnih riječi i pozdrava nadbiskupa Marina, sudionici su se osvrnuli na prošlogodišnji susret animatora za pastoral duhovnih zvanja koji je održan u Novigradu Istarskom u rujnu, te ukazali na još neke mogućnosti nadopune i korekcija za naredne susrete. Glavni naglasak ovakvih godišnjih susreta jest međusobno obogaćivanje redovnika, redovnica, klerika, kao i vjernika u župnim zajednicama određenih biskupija gdje se susreti događaju. Susreti ovakvog tipa, naglasio je nadbiskup, uvijek u sebi imaju dimenziju svojevrsnih duhovnih vježbi kao i onog radnog i kreativnog dijela. 

Za narednu godinu predviđeno je da bi se sljedeći susret održao na otoku Košljunu, također u rujnu, a voditelj bi bio o. Mihaly Szentmartoni. 

Daljnji tijek rasprave odvijao se u dogovoru oko realizacije Svjetskog molitvenog dana za duhovna zvanja, te obilježavanja Nedjelje Dobrog Pastira. Iako svaka od biskupija i nadbiskupija već ima za te događaje neke predviđene programe, Vijeće se usuglasilo kako bi bilo dobro da se izradi jedna prigodna knjižica sa poticajnim molitvenim tekstovima i prijedlozima za Nedjelju Dobrog Pastira, kao i prigodni plakat, a što će uskoro biti stavljeno u izradu. 

Susret je otac nadbiskup započeo i završio molitvom, a na kraju je poželio svima koji rade u animaciji i pastoralu duhovnih zvanja Božji blagoslov i uspjeh na tom plodnom polju.

Povratak na sve vijesti