Vijesti - U Oluvu održane duhovne vježbe za kandidate za novicijat

 
U Oluvu održane duhovne vježbe za kandidate za novicijat Autor: Postulatura Bosne Srebrene
Objavljeno: 06. 07. 2015 - 9:23

U ponedjeljak 6. srpnja 2015. okupilo se u Svetištu Gospe Olovske devet mladih kandidata za novicijat provincije Bosne Srebrene kako bi započeli svoje završne pripreme povodom obreda oblačenja franjevačkog habita. Ove godine to će učiniti dva sjemeništarca i sedam postulanata koji su završili svoje školovanje u Visokom. 

Čuvar Svetišta fra Ilija Božić srdačno je dočekao kandidate koji su pristigli sa svojim odgojiteljima: fra Josipom Mrnjavcem i fra Danijelom Rajićem. Voditelj duhovnih vježbi bio je profesor fra Slavko Topić.

Program je bio ispunjen svakodnevnim predavanjima, molitvom časoslova i svetom misom. Za svaki dan je bila određena posebna pobožnost: Klanjanje pred Presvetim, sv. krunica i Put križa. U četvrtak je bila organizirana i sveta misa na temeljima crkve sv. Roka u Bakićima. Nakon mise bratsko zajedništvo je nastavljeno uz roštilj i druženje. Duhovna obnova je završila u petak sa tridentskom svetom misom i ručkom. Bilo je predivno provesti duhove vježbe u drevnom Svetištu pod zaštitom Majke Božje kojoj se utječemo da nas zagovora na našem redovničkom putu života.

Povratak na sve vijesti