Vijesti - Na Danima kršćanske kulture prikazan naš film “Susret: Darivanje Boga čovjeku”

 
Na Danima kršćanske kulture prikazan naš film “Susret: Darivanje Boga čovjeku” Autor: IKA
Objavljeno: 01. 04. 2015 - 3:21

U sklopu Dana kršćanske kulture u Šibeniku u utorak 31. ožujka u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić prikazan je dokumentarni film "Susret: Darivanje Boga čovjeku" redatelja Roberta Knjaza. Kao uvod u film s. Renata Azinović, franjevka od Bezgrešne; imala je izlaganje u kojem je predstavila ulogu redovništva i bogatstvo različitosti redovničkih zajednica koje djeluju u Hrvatskoj. 

Kako je istaknula, velika raznolikost redovničkih zajednica rezultat je darova koje Duh Sveti slobodno dijeli onima kojima hoće kako bi ih osposobio za određeno djelo služenja u Crkvi s obzirom na povijesno-društvene razloge te izazove i kušnje s kojima se Crkva susretala i još uvijek susreće. Veza Hrvata i redovništva duga je skoro koliko i postojanje Hrvata na ovim prostorima. "Uz dijecezanske svećenike i biskupe, naravno, ne umanjujem njihovu ulogu, upravo su redovnici tvorci hrvatskog ne samo duhovnog, nego i nacionalnog i kulturnog identiteta. Bez njihove uloge i doprinosa, povijest Hrvata pisala bi se sasvim drugačije", istaknula je s. Renata Azinović.
Film "Susret: Darivanje Boga čovjeku" donosi svjedočanstva dvije redovnice i dva redovnika, koji iznose svoja iskustva glede traženja i konačnog pronalaska svog životnog poziva. Taj je dokumentarac dio zajedničkog projekta Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica i Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH te predstavlja dio projekta promocije duhovnih zvanja.

Prethodni članak:
Misli o pozivu
Povratak na sve vijesti