Multimedija - Prvi svjetski susret mladih osoba posvećenog života na temu „Probudite svijet“

 
Objavljeno: 21. 09. 2015 - 11:14

 
 

Prvi svjetski susret mladih osoba posvećenog života na temu „Probudite svijet“, okupio je u Vatikanu, 15.-19.rujna 2015., više od 5000 redovnika i redovnica iz 500-tinjak različitih zajednica i 125 zemljama.

Susret je započeo zajedničkim okupljanjem i molitvenim bdijenjem na trgu svetog Petra.

Kroz četiri jutarnja programa u Auli Pavla VI razmišljalo se na teme: Zvanje, Zajednički život, Misija. Mladi su postavljali pitanja na aktualne probleme posvećenog života i susreli se sa Svetim Ocem.

U popodnevnim programima, po raznim jezičnim skupinama i crkvama Rima, u radionicama su se izmjenjivala iskustva na teme jutarnjih predavanja, nakon čega bi uslijedila sveta Misa.

U večernjim programima, pod nazivom Slaviti i svjedočiti, po raznim mjestima Vatikana i Rima, moglo se prisustvovati na susretima pod nazivom: Put naviještanja, Put susreta i Put ljepote, na kojima se moglo vidjeti različite načine evangelizacije i svjedočenja, življenja ljepote kroz umjetnost, klanjanje i koralnu molitvu.

Posljednja večer na trgu svetog Petra zaključena je zabavnim glazbeno scenskim programom u kojem su se na zanimljiv način isprepletale zabavne točke i svjedočanstva življenja posvećenog života iz svih dijelova svijeta, od onih koji hrabro prkose smrti u teškim svakodnevnim situacijama do onih koji svjedoče svojim umjetničkim nadarenostima pa su nas obogatili svojim pjevačkim, plesačkim, pa čak i mađioničarskim umijećima.

Cijeli susret je zaključen svečanim euharistijskim slavljem u bazilici svetog Petra.

Poveznice:
Povratak na sve vijesti