Vijesti - UVODNIK - Dragi čitatelji i čitateljice!

 
UVODNIK - Dragi čitatelji i čitateljice! Autor: o. Vinko Mamić
Objavljeno: 01. 10. 2014 - 1:02

Otvaranjem ove mrežne stranice dovršili smo veliki projekt pod nazivom „Susret“ koji obuhvaća facebook stranicu „Susret: zovem te“, časopis „Susret“, istoimeni dokumentarni DVD, te ljetni kamp za mlade u Cresu, koji se također zove „Susret“. Cjelokupnom je projektu cilj promicanje posvećenog, i napose redovničkog života. To je tema o kojoj se često govori, a još uvijek premalo zna.

Svjesni smo, naime, da je redovnički život mnogima nepoznanica. Čak i oni koji su tijesno povezani s Crkvom najčešće ne znaju tko su redovnici i redovnice, koliko redova, kongregacija i svjetovnih instituta u Hrvatskoj ima, u čemu se razlikuju i kako žive. Još je manje onih koji znaju što je redovnike i redovnice potaknulo na životni odabir, što je ono što ih je oduševilo za dragovoljno siromaštvo, celibat i poslušnost, u čemu danas nalaze inspiraciju i s kojim se izazovima susreću. Napokon, mnogi ne znaju što sve redovnici i redovnice nude mladima, gdje ih i kako mogu susresti, koliko vremena mogu provesti u njihovim zajednicama, što tamo mogu doživjeti. Ova mrežna stranica donosi odgovore na spomenuta pitanja. Na njoj su imena i elektroničke adrese mladih redovnica i redovnika koji će Vam rado odgovoriti i na neke druge upite, pa i na one osobne prirode.

„Susret“ prati sva važnija zbivanja vezana uz promicanje redovničkoga života u Hrvatskoj, ali i u svijetu. Zato se na ovoj stranici mogu naći izvješća o radu redovničkih zajednica s mladima, s obiteljima, o njihovom djelovanju u molitvenim skupinama, o njihovim programima predavanja, kateheza i seminara. Intervjui s poznatim redovnicama i redovnicima, braćom laicima i svećenicima, s biskupima i poznatim pastoralnim djelatnicima također imaju mjesto na ovoj stranici. Možda smo nešto propustili? Bit ćemo Vam zahvalni da nam to javite, pa ako nam bude bilo moguće, rado ćemo obogaćivati sadržaj stranice. „Susret“ je namijenjen Vama i Vi ga kreirajte zajedno s nama.

Srdačno do sljedećeg susreta, o. Vinko Mamić, predsjednik Konferencije

Povratak na sve vijesti