Vijesti - Vikend program Centra za duhovnost Ignacije.hr

 
Vikend program Centra za duhovnost Ignacije.hr Autor: ika
Objavljeno: 30. 07. 2021 - 7:59

Često nam se ljeti dogodi da smo stalno umorni, iscrpljeni i nemamo vremena za tjelesnu aktivnost, odnosno da nalazimo izlike kako ne bismo vježbali. Problem nastaje kada se odmaramo, ali zapravo ne osjećamo pravi odmor. Kada se napravi kombinacija duhovne i tjelesne aktivnosti, stvara se određena kondicija na tjelesnoj i duhovnoj razini.

To je vidljivo upravo kod Sv. Ignacija koji započinje svoje “Duhovne vježbe” sljedećom napomenom: … kao što su hod, pješačenje i trčanje tjelesne vježbe, isto se tako duhovnim vježbama naziva svaki način da se duša pripravi i skloni da… tražimo i nađemo Božju volju, uredivši svoj život.” (DV1)

Ohrabrenje za tjelovježbu svima dobro dođe! Kada spojimo tjelovježbu i duhovni napredak dobijemo odličan vikend program Centra za duhovnost Ignacije.hr pod nazivom ‘Živo tijelo i živa duša’ koji će se održati u oazi mira franjevačkog samostana na otočiću Košljun, od 27. do 29. kolovoza.

Vikend program ‘Živo tijelo i živa duša’ zamišljen je kao vrijeme posvješćivanja, pomirenja i oživljavanja zamrlih predjela tijela i duše. U tome će nam pomoći fizičke vježbe prema metodi dinamičke neuromuskularne stabilizacije (DNS) i duhovne vježbe temeljene na ignacijevskoj duhovnosti.

Animatori vikend programa su Tvrtko Barun i Nikolina Delaš.

Tvrtko Barun: isusovac i svećenik; dugi niz godina proučava i prakticira ignacijevsku duhovnost, glavne teme interesa: duhovna pratnja, razlučivanje, Božja volja; rekreativno se bavi slobodnim penjanjem.

Nikolina Delaš: fizioterapeutkinja, aktivno se bavi proučavanjem zdravog (normalnog) pokretanja tijela te je za to našla uporište u DNS metodi koja se temelji na normalnom neuromotornom razvoju djeteta u prvoj godini života; pratiteljica je u ignacijevskim duhovnim vježbama.

Broj sudionika je ograničen na 20 osoba. Rok prijave je do popunjena slobodnih mjesta. Program je dostupan na poveznici www.ignacije.hr/programi-manreza/zivo-tijelo-i-ziva-dusa-3.

Za dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti na adresu elektroničke pošte: manreza@ignacije.hr

Povratak na sve vijesti