Vijesti - Brošura prigodom Dana molitve za svećenička i redovnička zvanja

 
Brošura prigodom Dana molitve za svećenička i redovnička zvanja Autor: kvrppbih
Objavljeno: 16. 04. 2018 - 9:03

Povjerenstvo za pastoral zvanja pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica u Bosni i Hercegovini, prigodom Dana molitve za svećenička i redovnička zvanja pripremilo je i ove godine materijal za proslavu toga dana. U brošuri koja je dostupna na poveznici ovdje predložene su molitve, kateheza, klanjanje, svjedočanstvo, a cilj je povećati svijest o važnosti molitve za zvanja.

Materijal je namijenjen ponajprije animatorima u župnim i redovničkim zajednicama i predstavlja prijedlog za rad s mladima.

U uvodniku brošure voditeljica Povjerenstva s. Lidija Kalfić, FDC piše: "Baš kao što je to činio tijekom svoga zemaljskog života, Uskrsli Isus i danas prolazi putovima našega života i vidi nas zaokupljene našim poslovima, sa svim našim željama i potrebama. Upravo usred naše svakodnevice nastavlja nam upravljati svoju riječ; poziva nas da živimo svoj život s njim, jer jedino on može utažiti našu žeđ za nadom. Svećenička i redovnička zvanja rađaju se iz iskustva osobnog susreta s Kristom, iz iskrenog i povjerljivog dijaloga s njim, da bismo ušli u njegovu volju.

U ovom tjednu na poseban način započinjemo molitvu za duhovna zvanja. Zato zamolimo Oca nebeskog da pošalje u nas svoga Svetog Duha, da on vodi, krijepi i potiče našu volju kroz ovaj tjedan, ali i cijelog života, kako bi što bolje mogli odgovoriti na poziv Isusa Krista: „Molite Gospodara žetve da pošalje radnika u žetvu svoju.“ Molimo Gospodina da u nama probudi sveti nemir, koji nam neće dati da nam bude svejedno hoće li biti duhovnih zvanja u našoj Crkvi. Koji nam neće dati da budemo ravnodušni hoće li biti onih koji nas hrane njegovim Tijelom, onih koji nam daruju Njegovo oproštenje, onih koji će nas tješiti nadom koja nam je od Njega zasjala kada budemo na času našeg prelaska u vječnost. Molitva je temelj iz kojeg sva zvanja započinju, rastu i napreduju. Drugim riječima, zvanja su rezultat aktivnog angažmana kršćanske zajednice u molitvi", zaključila je s. Lidija u uvodniku brošure.

Povratak na sve vijesti