Vijesti - Nedjelja Dobrog Pastira

 
Nedjelja Dobrog Pastira Autor: HRK
Objavljeno: 09. 04. 2021 - 11:31

Molitveni priručnik

Hrvatska redovnička konferencija objavila je u elektroničkom obliku Molitveni priručnik uz Četvrtu vazmenu nedjelju, Nedjelju Dobrog Pastira. Ta je nedjelja ujedno i 58. Svjetski dan molitve za duhovna zvanja.
Molitveni priručnik pripremilo je Povjerenstvo za promicanje duhovnih zvanja koje djeluje pri Hrvatskoj redovničkoj konferenciji pod vodstvom fra Tomislava Faletara, OFM. Uz Poruku svetoga oca Franje i Poruku mons. Marina Barišića (voditelja Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja), Molitveni priručnik sadrži: Molitve vjernika i razmatranja uz evanđeoske ulomke za svaki dan (od ponedjeljka 19. travnja do Nedjelje Dobrog Pastira 25. travnja), uvode u slavna otajstva krunice i dva prijedloga tekstova za euharistijsko klanjanje. Molitve vjernika i razmatranja pisali su članovi svih oblika posvećenog života u Hrvatskoj (ženska i muška apostolska zajednica, ženska klauzurna i muška monaška zajednica, svjetovni institut, redovnička braća laici).
Ovogodišnji Molitveni priručnik, kao i prethodne godine, dostupan je samo u elektroničkom obliku na: http://www.redovnistvo.hr/katalog-izdanja/publikacije/nedjelja-dobroga-pastira-2021
Povratak na sve vijesti